Sunday, November 25, 2018

προκαλεσαν συνωνυμο

χανι του σταυρου βριλήσσια τηλ
Καζάνι που βράζει η Μυτιλήνη - Τα σχέδια της κυβέρνησης για αποκλιμάκωση της κατάστασης

Την ώρα που στην Αθήνα πραγματοποιείται σύσκεψη για την αντιμετώπιση της κρίσης στη Μυτιλήνη, οι κάτοικοι του νησιού είναι αγανακτισμένοι μετά τα χθεσινά (19/09) πολύ σοβαρά επεισόδια.


Η επόμενη μέρα στη Μόρια βρίσκει τους αρμόδιους φορείς να εξετάζουν τρόπους αντιμετώπισης του προβλήματος, τους κατοίκους φοβισμένους καθώς βρέθηκαν μαζί με την αστυνομία να παλεύουν για να μην επεκταθούν τα επεισόδια εντός του χωριού και περίπου 1.000 πρόσφυγες και μετανάστες να μην έχουν που να φιλοξενηθούν καθώς καταστράφηκε το 60% του καταυλισμού.




  • Τέλος το «Τατουάζ»: Αναβρασμός στον Alpha - Το SMS που τους «πάγωσε» (pics)


mitlini1

Ήδη από το πρωί, συνεργεία καθαρίζουν τους χώρους του hot spot που καταστράφηκαν πλήρως από τη χθεσινή φωτιά και τοποθετούν νέες σκηνές προκειμένου ο καταυλισμός να είναι ξανά λειτουργικός.

mitilini4mitilini3

Παράλληλα, συζητούνται μέτρα για την αντιμετώπιση της κατάστασης που έχει δημιουργηθεί στη Μυτιλήνη μετά τα επεισόδια.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, θα προχωρήσουν με πολύ γρήγορους ρυθμούς οι διαδικασίες ασύλου ή επανεισδοχής στην Τουρκία, ενώ θα μετακινηθούν άμεσα στο νησί δυο διμοιρίες ΜΑΤ.

Επίσης, το υπουργείο Ναυτιλίας αποφάσισε τη ναύλωση πλοίων προκειμένου να φιλοξενηθούν προσωρινά πρόσφυγες και μετανάστες από τον καταυλισμό της Μόριας στη Μυτιλήνη.

mitilini2

Την ίδια ώρα, μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό Alpha 9,89, ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Τόσκας τόνιζε πως η κατάσταση που έχει διαμορφωθεί είναι δύσκολη.

«Τα πράγματα είναι δύσκολα. Υπάρχουν 5.700 μετανάστες και πρόσφυγες στη Μυτιλήνη και 3.700 στη Χίο και μικρότεροι αριθμοί στα μικρότερα νησιά. Το πρόβλημα ξεπερνάει και τα ευρωπαϊκά δεδομένα, όχι μόνο τα ελληνικά. Αυτοί που διαδήλωσαν προφανώς ήταν Μυτιληνιοί. Υπήρχε ανυπόστατη πληροφορία (ότι θα επέστρεφαν πρόσφυγες και μετανάστες στην Τουρκία). Δεν πάμε "με τον σταυρό στο χέρι" ούτε προσπαθούμε να "μοιράσουμε λουλούδια". Με σεβασμό και ανθρώπινο τρόπο δεχόμαστε αυτούς τους ανθρώπους. Έχουμε την απαίτηση να σέβονται τους νόμους της πολιτείας μας. Όλοι και οι Έλληνες πολίτες, πρέπει να σέβονται. Έχουμε δίκτυα πληροφοριών που μαθαίνουμε πολλά πράγματα. Είναι δύσκολο να βρούμε ποιος διαδίδει τις φήμες», δήλωσε ο κ. Τόσκας.

«Πρέπει οι Ευρωπαίοι να στείλουν πραγματική, αληθινή (βοήθεια) όχι πέντε κουβέρτες που τις βαφτίζουν "διεθνή αλληλεγγύη". Όπως για παράδειγμα κάνουν κάποιες χώρες, που φτιάχνουν φράκτη και στέλνουν 1.000 κουβέρτες. Για την ώρα έχουμε εισπράξει από πολλές κατευθύνσεις πολλά λόγια», προσέθεσε ο Νίκος Τόσκας ενώ κατηγόρησε τις ΜΚΟ ότι «μεγάλο μέρος της βοήθειας πήγε στις ΜΚΟ και εκείνες σε μεγάλο μέρος δεν ανταποκρίθηκαν σε αυτά που είχαν υποσχεθεί στην Ε. Ε. που τους έδωσε τα λεφτά. Είναι η ώρα του κράτους τώρα, δεν είναι η ώρα των ΜΚΟ. Η Ε. Ε. έχει δώσει ήδη 80 εκατ. στις ΜΚΟ», κατέληξε.

Δηλώσεις για την αντιμετώπιση της κρίσης στη Μυτιλήνη έκανε και ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Θοδωρής Δρίτσας.

Όπως επεσήμανε μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού - Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων «Πρακτορείο 104,9 FM», θα σταλεί άμεσα πλοίο στη Μυτιλήνη προκειμένου να φιλοξενήσει πρόσφυγες και μετανάστες για να αποσυμφορηθεί το hotspot της Μόριας.

«Το υπουργείο ενεργοποιήθηκε ώστε να στείλουμε άμεσα ένα πλοίο για να φιλοξενήσει κόσμο εφόσον οι Αρχές το κρίνουν σκόπιμο και ήδη αντίστοιχο αίτημα είχαμε από τον δήμαρχο και από την περιφερειάρχη», σημείωσε ο κ. Δρίτσας και εξήγησε, ότι εντός της ημέρας θα υπογράψει τη σχετική πρόσκληση ενδιαφέροντος. «Στη συνέχεια, μέχρι το βράδυ θα περιμένουμε τις ανταποκρίσεις και από αύριο θα εξελιχθεί η αναχώρηση ενός πλοίου» επισήμανε, εξηγώντας πως εάν υπάρξει ανάγκη και για δεύτερο πλοίο «αυτή η διαδικασία θα είναι πια σύντομη, θα αξιολογηθεί εκ των πραγμάτων».

Το πλοίο θα έχει χωρητικότητα άνω των 1.000 ατόμων «και θα χρησιμοποιηθεί ως χώρος φιλοξενίας για να αποφορτίσει πιέσεις που μπορεί να υπάρχουν - και υπήρχαν χθες το βράδυ στο νησί» δήλωσε, μεταξύ άλλων, ο κ. Δρίτσας, επισημαίνοντας πως προτεραιότητα θα δοθεί στις οικογένειες.

Σε ό, τι αφορά τα ασυνόδευτα ανήλικα, εξήγησε πως ήδη μεταφέρθηκαν στο ΠΙΚΠΑ και υπάρχει διαδικασία για τη μεταφορά τους στην Αθήνα, καθώς εξαιρούνται από τη συμφωνία Ευρωπαϊκής Ένωσης - Τουρκίας.

Μετά τα χθεσινά γεγονότα στη Μόρια, όπως ανέφερε ο υπουργός, υπήρξαν μερικές άμεσες παρεμβάσεις, έκτακτοι σχεδιασμοί και ήδη το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη ενισχύει τις αστυνομικές δυνάμεις για να ελεγχθεί περισσότερο η ευταξία - με παρεμβάσεις, όχι κατασταλτικές αλλά ρυθμιστικές - ενώ και τα άλλα υπουργεία έχουν ενεργοποιηθεί για την αποκατάσταση των ζημιών και την επαναλειτουργία του hotspot της Μόριας.

Σχολιάζοντας, τέλος, την επίθεση μελών της Χρυσής Αυγής σε ομάδα γυναικών, στη Μόρια, ο κ. Δρίτσας σημείωσε: «Δεν μπορώ να επιβεβαιώσω ή να διαψεύσω. Δεν έχω υπηρεσιακή ενημέρωση για τέτοια συμβάντα. Τουλάχιστον στο λιμάνι δεν συνέβησαν τέτοια γεγονότα [...] Εκείνο το οποίο μπορώ να σας πω είναι ότι όσο και αν το πρόβλημα σε κάθε νησί γίνεται σοβαρό ή υπάρχουν επιπτώσεις, τέτοιου είδους φαινόμενα είναι απαράδεκτα, καταδικαστέα και θα πρέπει όχι μόνο οι Αρχές αλλά και η κοινωνία να τα απομονώσει και να τα αποτρέψει διότι αποδείχθηκε πέρυσι, ότι η αλληλεγγύη, ο ανθρωπισμός, η ψυχραιμία, η καλή αντιμετώπιση των πραγμάτων ωφέλησε όλους μας - και τα νησιά - ώστε να δίνουμε λύσεις σωστές, νόμιμες και ανθρώπινες και να αποτρέπουμε εντάσεις και ανεξέλεγκτες καταστάσεις».



προκαλεσαν συνωνυμο
ταχυπαλμια σε νεους

No comments:

Post a Comment