Ο λόγος; Στην Τουρκία, πολλοί άνθρωποι πήραν το επώνυμό τους το 1934 ως μέρος των μεταρρυθμίσεων που αποσκοπούσαν στη δημιουργία ενός ενιαίου εθνικού κράτους.
Οι πολίτες υποχρεώθηκαν επισήμως να υιοθετήσουν νέο επώνυμο και πολλοί επέλεξαν ονόματα που τώρα φαίνονται γελοία, όπως «όρχις», «τσακάλι» και «γυμνός».
Στο τέλος του περασμένου έτους, για πολλούς Τούρκους ήταν μια ευχάριστη έκπληξη η κυβερνητική ανακοίνωση ότι το 2018 οι ληξιαρχικές υπηρεσίες θα παρακάμψουν την γραφειοκρατία για να διευκολύνουν όσους θέλουν να αλλάξουν ανακριβή ή ενοχλητικά ονόματα. Από τον Ιανουάριο, περισσότεροι από 105.000 άτομα υπέβαλαν αίτηση για να αλλάξουν ονόματα που οι πρόγονοί τους επέλεξαν.
φαράγγι αράδαινας
Σύμφωνα με τον Guardian, ένας από αυτούς είναι και ο ηθοποιός Karaca Satılmıs από την Κωνσταντινούπολη που θέλει να απαλλαγεί από το όνομα του που σημαίνει «πουλημένος». «Επιτέλους, ξεφορτώνομαι το επώνυμό μου. Με έχει κρατήσει πίσω επαγγελματικά. Δεν ξέρω γιατί ο παππούς μου διάλεξε αυτό το όνομα», δήλωσε ο ηθοποιός.
Συνολικά 30.344 έχουν καταθέσει αίτηση προκειμένου να αλλάξουν το όνομά τους, κυρίως για να διορθώσουν ορθογραφικά λάθη, όπως για παράδειγμα η «Ραμπίγιε» που αλλάζει σε «Ράμπια».
Ωστόσο, η πλειοψηφία των αιτημάτων - 75.248 μέχρι σήμερα - είναι για να αλλάξουν τα παράξενα οικογενειακά επώνυμα.
αλλαγη θερινη ωρας
No comments:
Post a Comment