Αυτό όμως που την εξέπληξε ήταν η ιδιαίτερα υψηλή τιμή του και αναρωτήθηκε γιατί οι καλλιεργητές καφέ στην ιδιαίτερη πατρίδα της είχαν τόσο μικρά περιθώρια κέρδους. Αφού τελείωσε τις σπουδές της το 2015, η Χούα επέστρεψε στην ιδιαίτερη πατρίδα της για να βοηθήσει τους αγρότες όπως ο πατέρας της, να βελτιώσουν την ποιότητα του καφέ και να αυξήσουν την τιμή του.
Έχοντας ολόγυρά του ορεινούς λόφους το Πουέρ, μία συνοριακή πόλη στην επαρχία Γιουνάν της νοτιοδυτικής Κίνας, παράγει το πιο περιζήτητο τσάι της χώρας, το Pu-erh. Τον περασμένο αιώνα η Γιουνάν έκανε επανειλημμένες μικρές προσπάθειες να αυξήσει την παραγωγή καφέ. Αλλά μόλις η εταιρία Nestle εισήγαγε για πρώτη φορά την ποικιλία Catimor στο Πουέρ, στα τέλη της δεκαετίας του 1980, η επιχείρηση καφέ άρχισε να παίρνει πραγματικά τα επάνω της.
ζακετες με κουκουλα γυναικειες
Στατιστικά στοιχεία από το επαρχιακό γεωργικό τμήμα έδειξαν ότι πέρυσι η Γιουνάν παρήγαγε 136.000 τόνους κόκκων καφέ, αντιπροσωπεύοντας πάνω από το 95% της συνολικής παραγωγής σε εθνικό επίπεδο, με το ήμισυ να προέρχεται από το Πουέρ. Οι περισσότεροι καλλιεργητές καφέ στην περιοχή είναι μεμονωμένοι αγρότες. Οι κόκκοι καφέ που παράγουν συνήθως αγοράζονται από τις μεγάλες εταιρίες καφέ παγκοσμίως ως πρώτη ύλη. Ωστόσο, τα τελευταία χρόνια οι χαμηλές παγκοσμίως τιμές του καφέ έχουν συμπιέσει προς τα κάτω τα κέρδη των αγροτών. Ορισμένοι μάλιστα σκέπτονταν να αλλάξουν την καλλιέργεια καφέ με κάτι άλλο.
Ωστόσο, οι προκλήσεις δημιούργησαν την καινοτομία και η Χούα διαπίστωσε ότι μία ιδιαίτερη ποικιλία καφέ που παράγεται από υψηλής ποιότητας φασόλια είχε πολύ μεγαλύτερη και πιο σταθερή τιμή, σε σύγκριση με τις παγκόσμιες διακυμάνσεις στο εμπόριο του καφέ. Σύμφωνα με τον Σύνδεσμο Ποικιλιών Καφέ, ο καφές που παίρνει 80 βαθμούς ή παραπάνω σε μία κλίμακα 100 σημείων χαρακτηρίζεται «ειδική ποικιλία». Συνεργαζόμενη με μεμονωμένους αγρότες που καλλιεργούσαν καφέ, η Χούα ίδρυσε μια αναπτυσσόμενη βάση 670 στρεμμάτων όπου δημιούργησε μία μονάδα επεξεργασίας.
τα ειδη της οικογενειας
No comments:
Post a Comment